Bu Blogda Ara

25 Nisan 2016 Pazartesi

David Bowie'nin harika ''Heroes''unu dinleyelim


1977 yılında David Bowie'nin bu mükemmel albümü çıktığında King Crimson gitaristi Robert Fripp'in katkılarını sanırım o zaman bu müziği dinleyen herkes merak ediyordu.Şahsen ben de o zaman yaşasam meraktan çatlardım.Albüm ile aynı adı taşıyan bu harika parçayı her dinlediğimde nedense bir çok müziği dinlediğimde oluşan o heyecanı hep muhafaza ederim.Sizlerde de vardır muhakkak tüyler diken olur , o üşüme hissi falan :) o zaman dinleyelim.

Vladimir İlyiç'in ''Narodnik' lere karşı yazdığı kitap



1894 yılında Lenin tarafından yazılan bu kitap ta ''Narodnik'' lere karşı bir eleştiri getirilmiştir.Bildiğimiz üzere Narodnik'ler 19.yy lın sonlarında Rus Çarlığına karşı olarak ortaya çıkan , köylü insanların oluşturduğu bir topluluktu.Bu topluluk bireysel olarak eylem ve terör kavramını benimsemiş ve bu doğrultuda çeşitli eylemler planlamışlardır.Biliyoruz ki Çar 2.Aleksandr'ın da öldürülmesi bu örgüt tarafından planlanmış ve harekete geçirilmiştir.

Lenin bu kitabı yazarak Narodnik'leri Marksizm'e ihanetle suçlamış ve terör eylemlerini eleştirmiştir.




Özellikle Rus bolşevikleri ve narodnik düşünceleri hakkında bilgi edinebileceğiniz önemli bir
kitap olduğunu düşünüyorum tavsiye ederim


!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali




Yılda bir kez şubat ayında düzenlenen Dünya'nın her tarafından yönetmenleri bir araya getiren ve çeşitli etkinliklerle de bunu çeşitlendiren organizasyon.İlk yıllarında İstanbul AFM de yapılmıştır ve festival İstanbul ayağından sonra İzmir ve Ankara'da da izleyicileriyle buluşmuştur.


2013 yılında Mars Entertainment tarafından yapılmaya başlanan organizasyon AFM adından alınıp !F adıyla devam etmiştir.


Festivalin amacı ise ''cesur hikaye anlatımı ve biçimsel arayış'' görevlerini gerçekleştiren yönetmenleri bulmak ve ödüllendirmek olarak nitelendirilebilir.


Türkiye'de ilk LGBT filmlerine de yer veren festival her geçen sene yeni türler eklemek te ve bu dallarda filmlere ödüller vermektedir.

KİTAP: Zbigniew Brzezinski - Stratejik Vizyon

Stratejik Vizyon PDF