Bu Blogda Ara

30 Nisan 2018 Pazartesi

Metal Bands: A waste of talent


Norveç black metalini bilen insanların aşina olduğu "Carpathian Forest" adlı black metal grubundan "Vrangsinn" adlı elemanın içinde bulunduğu muazzam bir grup "A waste of talent".  2008 yılında piyasaya sürdükleri "Psychodelic Steamtrain" adlı albümleri grubun tek albümü olmakla beraber oldukça başarılı bir iş olduğunu söylemek mümkün. Farklılık arayanlara kesinlikle tercihim olabilecek oldukça deneysel bir müzik ile öne çıkıyorlar.

I don't believe in love

27 Nisan 2018 Cuma

Metal Bands: A Transylvanian Funeral


A Transylvanian Funeral, 2008 yılında ABD/Arizona'da kurulmuş oldukça iyi bir sound yaratan, tek kişilik black metal projesi. Grubun üç tane stüdyo, üç tane de split albümü var. Black Torment isimli grupla beraber bir çok konsere çıkmasının yanı sıra, tüm enstrümanları da "Sleepwalker" takma adlı eleman çalıyor.

To Die in the Dark

Metal Bands: A Thousand Years Slavery


2004 yılında İsviçre'de kurulmuş Melodic death/deathcore grubu. Grubun 2016 yılında çıkmış "decade" adında albümü bulunuyor ve "a fury named spartan" adında çok kaliteli bir ep sinin bulunduğunu da belirteyim.

Epicurean

Metal Bands: A Thousand Sufferings


2013 yılında Belçika'da kurulan bir Black/Doom projesi. Tek stüdyo albümü bulunuyor, kısmen başarılı bulduğumu ve gelecek albümlerini merakla beklediğimi söyleyebilirim.

Black is burden

Metal Bands: A storm of light


2007 yılında Amerika'da kurulan, dört stüdyo albümü bulunan oldukça başarılı bir grup. Grup Post-rock ve doom metal alanlarında müzik yapıyor ve çok üretken bir yapıya sahip. 

Tempest

Fall

26 Nisan 2018 Perşembe

Metal Bands: A Soul Called Perdition


2013 yılında Finlandiya'da kurulan tek kişilik death metal projesi. Grubun şu ana kadar çıkarttığı bir adet stüdyo albümü bulunuyor ve tüm enstrümanları tek kişi çalıyor, vokali de kendisi yapıyor.

Woe

There is no shelter

Metal bands: A Sound of Thunder


2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulan şahane bir power/heavy grubu. Grubun gayet orta kalitenin üstünde parçaları var. Time's Arrow ve Out of the darkness albümlerini şiddetle tavsiye edip, yedi tane stüdyo albümü olduğunu belirteyim.
A sound of thunder

Kill that bitch

25 Nisan 2018 Çarşamba

Metal Bands: A million dead birds laughing


2008 yılında Avusturalya'da kurulan Grind/Tech. Death altyapılı muhteşem bir grup "A million dead birds laughing".  Değişik konulara el attıkları lirikleriyle, aşırı gaz riffleri ve muhteşem vokaliyle gerçekten dikkat çekiyor. 

Xen

Umbilical Dystrophy



Metal Bands: A Loathing Requiem


2007 yılında Amerika'da kurulan tek kişilik bir Tech. death projesi. Herifin tek başına bu parçaları yaratması mükemmel bir yetenek göstergesi.  İki adet stüdyo albümü bulunan bu herifin takma isminin "Volvox" olduğunu belirtelim.

Prismatic Delusion
 

Metal Bands: A Hill to Die Upon


2004 yılında Amerika'da kurulan grup, dört stüdyo albümüne sahip. Grubu incelediğim zaman yapılan yorumlarda "Hristiyan black metal grubu mu olur?" tarzı yorumlar gördüm fakat grubun yaptığı müzik yalnız black metal değil, ağır derecede death metal unsuru da içeriyor. Sadece corpse paint ile bir grup black metal grubu olamaz. Yaptıkları müziği beğendiğimi söyleyebilirim, gayet sağlam gitar riffleri ve ataklar içeriyor.

Cloven hoof hava nagila

Satan Speaks


Metal Bands: A Forest of stars


A Forest of stars, sanırım bu sıralar tekrar başladığım metal keşif yolculuklarıma şevk veren bir grup görevi görüyor. Harika bir black metal grubu olmasının yanı sıra, 2007 yılında kurulup bu kadar yaratıcı ve yenilikçi bir grup olması beni şaşırtmıyor değil. Müthiş bir müzik. Grubun İngiltere, Leeds'te kurulduğunu ve dört stüdyo albümünün olduğunu belirteyim.

Gatherer of the pure

Drawing down the rain


24 Nisan 2018 Salı

Metal bands: A dream of poe


2005 yılında Portekiz'de kurulan, Edgar Allan Poe hastası bu grubu daha sonra İngiltere ve İskoçya olmak üzere farklı lokasyonlar içerisinde doom/gothic metal yaparken buluyoruz. Tamamı Edgar Allan Poe eserlerinden oluşan lirikleriyle ve orijinal müzikleriyle dikkat çekiyorlar. 2018 itibariyle grup aktif müzik yaşantısına devam ediyor.

Lady of Shalott

Lighthouses for the dead



Metal bands: A Diadem of Dead Stars


Komşumuzdan çıkan en iyi şeylerden biri sanırım "A diadem of dead stars" adlı gruptur. Tek kişilik bir black metal projesi olan bu grup ciddi anlamda kaliteli müzikler ile ilk dinlediğimde beni etkilemeyi başarmıştır. İki stüdyo albümü bulunan grup çok minik bir hayran kitlesine sahip olsa da yaptığı işler ile adından söz ettiriyor. 2014 yılında başlayan yolculuğuna aktif olarak devam eden grubun beğendiğim iki parçasını sizlere sunuyorum.

Wall of ashes and dirt

The mist bearer PT.II



Metal Bands: A Cloud Forest


Metal müziğin ve yaşam tarzının ötekileştirilmiş evladı black metalin her şeye rağmen direnişi sürüyor ve bitecekmiş gibi de görünmüyor. 2009 yılında ABD, Arizona'da kurulan "a cloud forest" tartışmasız iyi bir grup. Grubun 2018 itibariyle üç adet stüdyo albümü var ve aktif olarak müzik yaşantısına devam ettiğini söyleyelim.

With one last breath

Into the silent land


Metal Bands: A Canorous Quintet


1991 yılında İsveç'te kurulan bir melodic death metal grubu. Grup çok yetenekli elemanlardan oluşuyor ve sanırım hak ettiği kadar ilgi görmüyor. Popüler olanı sevme hastalığına yakalanmış insanlar yüzünden olsa gerek. Bana göre grubun ayırdığım albümü yok gibi "the only pure hate" ve "silence of the world beyond" albümlerini şiddetle tavsiye ediyorum ve en güzel iki parçasıyla sizleri yalnız bırakıyorum.

Silence of the world beyond

The orchid's sleep

Metal Bands: ...And Oceans(Festerday)


1995 yılında Finlandiya'da kurulmuş olan ...and oceans birkaç kez isim değişikliğine giden gruplardan biridir. Havoc unit ve son olarak Festerday ismiyle karşımıza çıkan bu grubu tanıma amaçlı olarak, beğendiğim üç parçasını sizler için seçtim.

The room of thousand arts

Tears have no name

Esprit de corps



23 Nisan 2018 Pazartesi

Metal bands: A Breach of silence


2010 yılında Avustralya'da kurulmuş çok yeni bir grup A breach of silence. Metalcore tarzında kısmen beğendiğim parçalara sahip.

The Darkest Road

There will be blood



Metal bands: A Band of Orcs


2007 yılında ABD'de kurulmuş olan A band of orcs, 2018 itibariyle aktif müzik yaşamına devam etmekte olan gruplardan biridir. Size yardımcı olabilecek en beğendiğim üç parçasını paylaşıyorum. Keyifli dinlemeler..

When the hills run red

Into the Maelstorm

In the keeper's chamber

7 Nisan 2018 Cumartesi

Tarih: Shang Hanedanı hükümdarı "Zhou"

MÖ 1075 - 1046 yılları arasında hüküm sürmüş Kral Zhou

Shang hanedanının son kralı olan Zhou, MÖ 1075 ile 1046 yılları arasında hüküm sürdü. Ahlaksızlıkları ve zalimlikleri başkent Yin'in sınırlarının çok ötesine erişmiştir. Sarhoşların dolup taştığı alem geceleri ise sarayın günlük rutinlerinden biriydi. Zhou'nun en bilindik deliliklerinden biri, kızarmış et parçalarının havada asılı olduğu şarapla dolu bir havuz inşa etmektir. Böylece Zhou ve yanındakiler kayıkla bir havuzda yüzerken aşağı eğildiklerinde de şarap içebiliyorlardır. 

King Zhou

Zhou'yu eleştirmeye cüret edenlere verilen cezalar kan donduracak cinstendir. Saray görevlilerinden birinin canlı canlı derisini yüzdürmekten tutun, bedenlerini canlı şekilde paramparça etmekten geri kalmıyorlardı. Zhou'nun amcası kalbi yerinden sökülerek cezxalandırılmıştır. Bir idam mahkumunun kızgın bir silindire sarılması istenmiş ve mahkumun vücudu yanmıştır. Bu terörün hüküm sürdüğü dönem, isyancıların lideri olan Chou kralı Wu, Muye Savaşında bu zalim hükümdarı yenerek Shang hanedanına son veriyor. Zhou sarayına çekilip intihar etiştir. Yeni Kral Wu onun kafasını herkesin görebileceği bir şekilde Yin'in kapılarının önüne astı.

King Wu 






Osmanlı Tarihi: Murat(Hüdavendigar)

Hüdavendigar Murat (1326 - 1389)
  • 1326 yılında Bursa'da doğmuştur. Babası Orhan Gazi annesi ise Nilüfer(Holofira) Hatun'dur. Bizans Tekfurunun kızıdır.
  • Çok sade giyinir, kırmızı üzerine beyaz rengi severdi. Saltanatı 30 yıl kadar sürmüştür.
  • 95.000 km2 olarak aldığı toprakları 500.000 km2 civarına çıkartmıştır. (Arkadaşlar bu rakamlar yaklaşık rakamlar olmakla beraber, günümüz koşullarıyla sınır anlayışı olmadığı için, rakamlara tam biat etmeyiniz. Buraları tamamen hakimiyet altına almak kolay değil ve yönetim olarak belirli bir toprak parçasının yönetildiğini söyleyelim, mesela günümüz Etiyopya'sına hakim olan Osmanlı derken, tamamına değil, kıyı kısmına hakim olduğunu ve içe girmediğini yazılardan anlayabiliriz. Hammer, Zinkeisen, Jorga, Halil İnalcık, Salih Özbaran, Feridun Emecen ve daha nice hocalarımızın kitaplarını inceleyeceğimiz zaman ne dediğimi tam olarak anlatacağım)
  • Fethettiği yerlerde dini olarak ayrım yapmaz ve Hristiyan insanlara iyi davranırdı. Bunu Hristiyanların deyişlerinden görebiliyoruz. Taraflı bir yorum değildir.
  • Döneminde Sırpsındığı zaferi, 1. Kosova, Karamanoğullarına son vermek, Zagra'yı hakimiyete almak, Bulgar Krallığnı ele geçirmek gibi önemli olaylar meydana gelmiştir.
  • 1389 yılında I.Kosova Savaşından sonra savaş alanında gezerken, Sırp kralının damadı tarafından hançerlenerek öldürülmüştür.
  • Yerine oğlu Yıldırım lakaplı Bayezid geçmiştir.
  • Çocukları: Nefise, Sultan Hatun, Yakub Çelebi, Yıldırım Bayezid, Savcı Bey, İbrahim Bey'dir.
Kaynak: Osmanlı Padişahları - Ertuğrul Özdemir,  Adem Suad - 100 Osmanlı Büyüğü





Osmanlı Tarihi: Orhan Gazi

Orhan Gazi (1281 - 1360)
  • Babası Osman Bey, annesi ise Mal Hatundur. 
  • 1281 yılında doğmuştur. Saltanatı 1326 - 1359 yılları arasındadır.
  • Babası hayattayken Bizanslılara karşı bazı zaferler kazanmıştı. Tecrübeli bir komutan olarak tahta geçti.
  • Bursa'yı aldı ve başkent yaptı ayrıca "akça" denen gümüş sikkeleri kendi adına bastırarak bir ilki gerçekleştirmiştir.
  • Ülke içerisinde halka karışmayı bir alışkanlık haline getirmiştir ilk idari, adli ve askeri düzenlemeyi gerçekleştirmiştir.
  • 46 yaşında bunları yaptığını belirterek devam edelim. Fiziki olarak pembe, beyaz aralıkta bir teni vardı. Sarışın, boyu çağa göre uzun ve mavi gözlüydü. Kulağında siyah bir ben olduğu söylenir. Merhametli, halkı seven ve yardımsever bir yapıya sahiptir. Halk kendisini oldukça severdi.
  • Kendisine yapılan uyarıları kesinlikle dikkate alırdı en ufak detayları bile takip ederdi.
  • İznik'te cami, medreseler ve çok sayıda imar çalışmaları olmuştur.
  • Osmanlı padişahlarının anneleri biliyorsunuz ki balkan, slav ve İtalya yarımadasından insanlar oluyordu. Orhan Gazi, Bizans İmparatoru VI. Yoannis Kantakuzinos'un Teodora ile evlenmiştir.
  • Ayrıca Yarhisar Tekfur'unun kızı Holofira, Bilecik tekfuruyla evlendirilirken, düğün basılıp Holofira esir alınmıştır ve Orhan Gazi ile evlendirilmiştir. Daha sonra adı Nilüfer Hatun olarak değiştirilmiş ve Osmanlı'nın balkanlardaki başarılı padişahı Murat Hüdavendigar'ın annesi olmuştur.
  • Orhan Gazi'nin çocukları: Fatma Hatun, Süleyman Paşa, Murat Hüdavendigar, İbrahim, Halil ve Kasım'dır.
  • Babasından 16.000 km2 olarak aldığı toprakları 95.000 km2 olarak bırakmıştır.
  • Büyük oğlu Süleyman Paşa kendisinden önce vefat etmiştir.
  • 1360 yılında 79 yaşındayken vefat etmiştir. Türbesi Bursa'da Osman Gazi türbesinin yanındadır.
Kaynak: Osmanlı Padişahları, Osmanlı Büyükleri ve Osmanlı Devlet adamları. 

Osmanlı Tarihi: Osman Gazi

Osman Gazi (1258 - 1326)

  • Doğumu 1258 yılında bugün Bilecik sınırlarında olan Söğüt ilçesidir.
  • Babası Ertuğrul Gazi annesi ise Hayme Hatundur.
  • Saltanatı 1281 - 1326 yılları arasındadır.
  • 1288 yılında Bizans tekfuruyla girilen mücadelede galibiyet aldıktan sonra Selçuklu Sultanı Mesud tarafından mükafatlandırılıyor.  Gönderilen bir fermanla Söğüt Osman Gazi'ye yurt olarak verilmiştir.
  • 1301 tarihinde Doğu Roma ile yapılan Koyunhisar savaşında galip gelince baskın güç olmaya başladı. İlhanlıların Selçukluyu iyiden iyiye hakimiyet altına alması Osman Gazi'nin ve topluluğunun bize kötü bile gözükse Selçuklunun önüne geçmesine sebep oluyordu.
  • Bazı tarihçiler Osmanlının kuruluşunu bu savaşla ilişkilendirir.
  • 1307-1308 yıllarında Yalova'ya fetihler düzenlediler, İmralı adasını fethettiler. Osman Gazi başarılı bir askerdi. Özellikle batı üzerine akınları etkisini iyice güçlendirdi.
  • Osman Gazi 1326 yılında zaten önceden de kendisini çok zorlayan Nikris hastalığından dolayı vefat etti. Sonra Orhan Gazi onun saltanatını devraldı ve hükümdarlığını genişletti.
Not: Bu bilgiler çok kısa bir özet niteliğindedir. Genel bilgiye sahip olmak isteyen arkadaşlar içindir.

Kaynak: 100 Osmanlı Büyüğü, Osmanlı Padişahları


4 Nisan 2018 Çarşamba

Kitap: Bartolomeo de las casas - Kızıl derililer nasıl yok edildi


Yazar: Bartolomeo de las casas

Sayfa Sayısı: 47


Kitap: Devlet ve anarşi - Bakunin


Yazar: Mihail Bakunin

Sayfa: 210


Kitap: Ankara Anıtı - Augustus PDF


Yazar: Augustus

Sayfa: 43

Kitap: Kabil'in Kitapçısı - Asne Seierstad


Sayfa Sayısı: 88

Yazar: Asne Seierstad


Kitap: Aristoteles, Augustinus, Heidegger ve Zaman Kavramı

1 Nisan 2018 Pazar

Kitap Arşivi: Siyasi İdeolojiler - Andrew Heywood


Yazar: Andrew Heywood

Sayfa Sayısı: 345

LİNK:

Kitap Arşivi: İslam Ahlakı - Ali Bin Emrullah & Muhammed Hadimi


Kitap Adı: İslam Ahlakı

Yazar: Ali Bin Emrullah & Muhammed Hadimi

Sayfa: 592


Kitap Arşivi: Irk ve Irkçılık düşüncesi - Alaeddin Şenel


Kitap İsmi: Irk ve ırkçılık düşüncesi

Sayfa: 112 

Yazar: Alaeddin Şenel


Not: Çok sevdiğim Alaeddin Şenel gerçekten çevilileri

Kitap Arşivi: Akhenaton


Akhenaton ile ilgili yazılar.

Akhenaton ve İbrahim -  8 Sayfa


Kitap Arşivi: Aisopos - Masallar


Ezop diye bildiğimiz Aisopos'un masallar adlı yapıtı.

Sayfa: 63

Link: Masallar

Kitap Arşivi: Ahmet Cevizci - Felsefe Sözlüğü


Kitap Adı: Felsefe Sözlüğü

Sayfa: 975

Kitap Arşivi: Faideli Bilgiler - Ahmet Cevdet Paşa


Kitap Adı: Faideli Bilgiler

Sayfa: 480


Tez-Araştırma: Bolu Mebusu Mehmet Şükrü Gülez


Konu: Bolu Mebusu Mehmet Şükrü Gülez

Sayfa: 105


Tez-Araştırma: Bilimsel dergilerdeki müzik makalelerinin bibliyometrik profili


Konu: Bilimsel dergilerdeki müzik makalelerinin bibliyometrik profili

 Yazar: Canan Can Tatar

Sayfa: 82  Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü




Kitap Arşivi: Afak Adalı'nın iki önemli makalesi


Kitaplar: İslamda evlilik yaşı(15 sayfa) - Ateizm ahlaksızlık mıdır? (21)

Yazar: Afak Adalı

Sayfa Sayısı: 15 ve 21 sayfalık yayınlar

Link: 



Kitap Arşivi: Hristiyanlığa Reddiye - Abdullah Tercümani


Kitap Adı: Hristiyanlığa Reddiye

Yazar: Abdullah Tercümani

Sayfa Sayısı: 80

Kitap Arşivi: Hak Sözün Vesikaları - Abdullah Suveydi


Kitap İsmi: Hak sözün vesikaları

Yazar: Abdullah Süveydi

Sayfa Sayısı: 400




Kitap Arşivi: Taguta muhakeme olmayı istiyorlar - Abdullah Said


Kitap Adı: Tağuta Muhakeme Olmayı İstiyorlar

Sayfa Sayısı: 226 

Yazar: Abdullah Said


Kitap Arşivi: Emperyalist kültür sanayisi ve Walt Disney - Ariel Dorfman


Yazar: Ariel Dorfman ve Armand Mattelart

Kitap Adı: Emperyalist kültür sanayii ve Walt Disney

Sayfa: 81 


Kitap Arşivi: Ütopik Sosyalizm ve Bilimsel Sosyalizm - Friedrich Engels


Yazar: Friedrich Engels

Sayfa: 104




Tez-Araştırma: Afrika'da Çin - Abd Rekabeti

Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi/ Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sayfa Sayısı: 219 Tarih: 2010

Hazırlayan: Mehmet Öztürk

Konu: Afrika'da Çin-Abd Rekabeti


Tez-Araştırma: 2000 - 2001 krizinin nedenleri ve alınan önlemler


Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi/ Sosyal Bilimler Enstitüsü 

Sayfa: 163 Tarih: 2005 Temmuz

Hazırlayan: Orhan Kandemir

Konu: 2000 - 2001 Krizinin Nedenleri ve Alınan Önlemler


Tez-Araştırma Makaleleri: 1980 Sonrası Türkiye'de Siyasal Yabancılaşma


Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sayfa Sayısı: 210 Tarih: Haziran 2001

Hazırlayan: Özcan Sezer

Konu: 1980 Sonrası Türkiye'de Siyasal Yabancılaşma




Tez-Makale: 979 Numaralı Bolu Şer'iyye sicilinin 19.yüzyıl Bolu tarihine katkıları


Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sayfa: 435 - Tarih: 2009 Temmuz

Yazar: Işıl Yurtışığı

Konu: 979 Numaralı Şer'iyye sicilinin 19.yüzyıl Bolu tarihine katkıları




Tez-Araştırma: 16.yy sonunda merkez taşra ilişkileri Çirmen örneği


Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sayfa: 178  Tarih: 2008

Hazırlayan: Yaşar Uğurlu

Konu: 16.yüzyıl sonunda merkez taşra ilişkilerinde Çirmen örneği




Tez-Araştırma: 11 Eylül Saldırıları Sonrası ABD'nin Afganistan ve Irak Müdahaleleri ve Uluslararası Hukuk


Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü - Maide Yılmaz - 134 Sayfa Yüksek Lisans Tezi


Kaynak: tez.yok.gov.tr

KİTAP: Zbigniew Brzezinski - Stratejik Vizyon

Stratejik Vizyon PDF