Bu Blogda Ara

26 Şubat 2018 Pazartesi

E-KİTAP: Anton Çehov - Köylüler


Sayfa Sayısı: 46

E-KİTAP: Anton Çehov - Besleme


Sayfa Sayısı: 42

E-KİTAP: Amerikan Kızılderili Şamanizmi ile Sibirya Türk Şamanizminin Benzerlikleri Üzerine Bir Çalışma - Ahmet Ali Arslan

E-KİTAP: Adım adım Almanca - Ferhat Yıldız


Sayfa Sayısı: 53



E-KİTAP: Hikmet Kıvılcımlı - Anarşi Yok Büyük Derleniş

E-KİTAP: Arif Künar - Dünyada ve Türkiye'de Nükleer Enerji Sorunu

24 Şubat 2018 Cumartesi

Metal Bands: Aten



2011 yılındas Tiran'da kurulmuş Arnavut grup Aten, Death Metal alanında eserler vermektedir. Tek albümü 2014'te çıkmış Horns of Evil olup hala aktif olarak müzik yaşamına devam etmektedir.

Horns of evil


Download Links:



23 Şubat 2018 Cuma

Felsefe Sözlüğü: Açık ve Seçik Düşünceler

RENE DESCARTES

 [İng. Clear and distinct ideas; Fr. iddes claires et distinctes] Modern felsefenin kurucusu ünlü filozof Rene Descartes tarafından dile getirilenb vew gerçek bilginin temelinde yer alan doğru düşünce ya da ideler. 

Buna göre, Descartes bir ide ya da düşüncenin bir bütün olarak ve hiçbir tutarsızlık olmadan kavranması durumunda açık, buna karşın başka bir ide ya da düşünceyle karıştırılmaması durumunda da, seçik olduğunu söyler.  Descartes, yalnızca açık ve seçik bir biçimde kavranana düşüncelerin doğru olduğunu ve seçik olmayan bir düşüncenin, idenin açık olabileceğini öne sürer.

 Bununla birlikte, Descartes'a göre, bir düşünceyi, onu seçik hale getirecek şekilde, yeterince tam, dakik ve kesin bir biçimde tanımladığımız zaman, o aynı zamanda açık olacaktır, zira onu tanımlarken dile getirdiğimiz ayırımları, bu ayırımlar yeterince güçlü bir biçimnde algılanmasaydı eğer, ortaya koyamayacaktık. Bundan dolayı, seçiklik açıklığı içerir. Örneğin, bir daire düşü
ncesi seçiktir, çünkü daireyi tüm diğer şekillerden ayıracak şekilde tanımlayabiliriz. Öte yandan, daireyi ona ilişkin olarak açık bir düşünceye sahip olduğumuz zaman tanımlayabiliyoruz.

KAYNAK: Felsefe Sözlüğü - Prof. Dr. Ahmet Cevizci

Felsefe Sözlüğü: Açık Toplum


Açık toplum [İng. Open Society; Fr. Societe Ouverte] Çağdaş İngiliz bilim ve siyaset felsefecisi Karl Popper'la  ünlü Fransız yaşam filozofu ve metafizikçisi Henri Bergson'un özgür, demokratik, açık sözlü ve sivil topluma verdiği ad.

Popper'a göre, açık toplum, tüm üyelerinin yönetime etkin bir biçimde katılabildikleri, iktidarı elinde tutanları ve hükümet politikalırını etkili bir biçimde eleştrebildikleri toplumdur. Politikalar her ne kadar birkaç kişi tarafından oluşturulsa da, hemen herkesin bu politikaları eleştirip, yargılayabilecek durumda olduğunu savunan Popper, açık toplum görüşü uyarınca, eleştiriye yer vermeyen her tür totaliet ve baskıcı öğretiye bireylerin yeteneklerine göre gelişebilmelerine ve yükselebilmelerine izin vermeyen, tek sesli toplumsal- siyasi düzenlerin kapalı hiyerarşilerine, eğitimde beyin yıkama ve koşullamaya, insan toplumunun geleceğini birtakım model ve yasalara göre önceden belirlemeye çalışan tarihsel görüşlere şiddetle karşı çıkmıştır.

Karl Popper - Henri Bergson

Popper'da normal değişme süreçlerine yabancı olan kapalı toplumun karşısında yer alan ve etkinliğe, yaratıcılığa dayanan gelişme doğrultusu önceden kestirilemeyen liberal ve demokratik bir toplum modeli olarak tanımlanan açık toplum, tarihi iki toplum tipi ya da türü arasımdakibir mücadle olarak gören Bergson'da da, özgür, yaratıcı, reformcu ve yenilikçilere yar ve yüksek bir değer veren dinamik toplum diye tarif edilir. Kapalı toplum ise, Bergson'da dar görüşlü, yerleşik örf ve adetlerin hakim olduğu, özgür olmayan, statik ve muhafazakar toplumdur. Ona göre açık toplumun üyelerinin ahlaki bir evrenselciliğe yürekten yazıldıkları yerde, kapalı toplumun üyeleri kabile kültürü ve ilişkilerini, mutlak bir vatanseverliği benimserler.

KAYNAK: Prof. Dr. Ahmet Cevizci - Felsefe Sözlüğü

Felsefe Sözlüğü: Açıklık

Açıklık [Os. Sarahat; İng. Clarity] Kendisini bize zorla kabul ettiren, kendisinin bilincine varmamızı sağlayan; anlam belirsizliğine yer vermeyen, tartışılamayacak kadar kesin, net ve belirli olan bir şeyin özelliği. Bulanık ve karanlık olanın karşıtıdır.  

Açıklık terimini felsefe literatürüne sokan Descartes olmuştur. Descartes'e göre, ağrıyan bir dişine ilişkin algı açıktır, çünkü dişimin ağrıdığını farketmeden yapamam.  Aym şekilde 2+2=4 doğrusu açık bir doğrudur, çünkü bunu kabul etmemem söz konusu olamaz, inkar edersem eğer, bir düşünce yasasını ihlal etmiş olurum. Nitekim, o 'açık bir bilgiden, dikkatli bir zihne kendini sunan ve belli eden algı ve bilgiyi anlıyorum' demiştir.

KAYNAK: Ahmet Cevizci - Felsefe Sözlüğü

19 Şubat 2018 Pazartesi

Metal Bands: Vorum


Aland Islands, Mariehamn'da kurulan 2008 çıkışlı Death Metal grubudur. Grubun bir adet stüdyo albümü (Poisoned Void) iki adet EP si ve bir adet split albümü bulunmaktadır.

Death Stains 

Evil Seed

Download Links:

Metal Bands: Red Room Ensemble


2014 yılında kurulmuş Melodic Heavy Metal grubu olan Red Room Ensemble, lirik içerikleri ve teması olarak korku, fantastik olaylar, mistisizm, şiddet olgularını kullanır. 2015 yılında yayınladıkları tek albüm olan kendi ismini taşıyan "Red Room Ensemble" albümünü yayınlamıştır.


Everything went red

I Am Hunger

Stargrinder

Download Links:



E-KİTAP: Ali Demirsoy - Kalıtım ve Evrim


Çok ayrıntılı bir evrim kitabı. Okumayan kişiler gerçekten büyük eksiklik çekiyorlar. O bakımdan okuyunuz ki evrim hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara karşı savunmanızı güzel bir şekilde ortaya koyunuz.


E-KİTAP: Ali Çimen - Tarihi Değiştiren Bilginler


Her ne kadar bu tarz yüzeysel kitapları sevmesem de meraklısına amme hizmeti.




E-KİTAP: Ali Bas - Beylikler Dönemi Hanları


Beylikler dönemi hanları tarihimize ışık tutan harika bir yayın. Keyifli okumalar


E-KİTAP: Ali Haydar Bayat - Tıp Tarihi


Tıp tarihi hem tarihçileri hem sosyologları hem de tıp öğrencilerini ilgilendiren çok güzel bir yayın. 


E-KİTAP: Ali Fuat Cebesoy - Siyasi Hatıralar (2 Cilt)


Siyasi Hatıralar, tarihimize ışık tutan öznel bir bakış açısıyla yazılmış güzel bir kaynak. 


E-KİTAP: Ali Mezarcıoğlu - Çingenelerin Kitabı


Çingenelerin kitabı, tabir olarak biraz abes olsa da kitap tam tersi bir dilde. Keyifli okumalar dilerim..

E-KİTAP: Ali Kuzu - Biruni


Bilim adamlarımız serisinde ilk kitabımız Biruni, Ali Kuzu eseri.. keyifli okumalar dilerim


E-KİTAP: Ali Akyıldız - Osmanlı Bürokrasisi ve Modernleşme


Osmanlı bürokrasisi ve modernleşme gayet açıklayıcı bir dille yazılmış Ali Akyıldız kitabıdır. Durumu olmayanlar için hizmetimiz devam ediyor, olanlar kitabı satın alıp öyle okursa daha güzel şeyler olabilir. Saygılar dilerim..




E-KİTAP: Ali Gevgilili - Türkiye'de kapitalizmin gelişmesi ve sosyal sınıflar

Türkiye'de kapitalizmin gelişmesi ve sosyal sınıflar adlı kitabı sizlere sunuyorum. Keyifli araştırmalar.

E-KİTAP: Ali Fuat Cebesoy - Sınıf Arkadaşım Atatürk (2 Cilt)


Ali Fuat Cebesoy'un gözünden Atatürk. Keyifli okumalar




E-KİTAP: Ali Demirsoy - Bu ülkenin imsanları evrimden ne anlıyor?


Prof. Dr. Ali Demirsoy'un Kalıtım ve evrim eseri kadar önemli olan bu eserini sizinle buluşturuyorum.


E-KİTAP: Ali Akay - Postmodern Görüntü


Postmodern görüntü güzel bir Ali Akay eseridir. Ali Akay'ın bulabildiğim kitaplarını sizlerle buluşturacağım. Durumu olan için her zaman söylediğim gibi, kitabı somut olarak okuyup yanına notlar düşmek size çok şey kazandırır. Bunun bilincinde olmanız dileğiyle..


E-KİTAP: Alexander Koyre - Bilim Tarihi Yazıları


Bilim Tarihiyle ilgili çok önemli kayıtlar içeren güzel bir kaynak.


E-KİTAP: Alex Callinicos - Toplum Kuramı Tarihsel Bir Bakış


Alex Callinicos eseri bu kitabı her sosyoloğun mutlaka okuması gerekiyor. Yeni kitaplarımız da yolda, felsefe, tarih, sosyoloji üzerine bir çok kitabımız sizlerle olacak.


E-KİTAP: Alfred Crosby - Ateş Etmek Tarihte Fırlatma Teknolojileri


Tarihte fırlatma teknolojileri adlı araştırma kitabı. İndirmek isteyenler hiç kaçırmasınlar, çok güzel bir kitap.


E-KİTAP: Alfred Bester - Anarşist


Uzay serisinden Alfred Bester eseri. Keyifli okumalar

E-KİTAP: Alfred Brauchle - İpnotizma ve telkinle tedavi


İlgimi çekmeyen bir kitap açık söylemek gerekirse. Ama önceden söylediğim gibi her yöne dönük bir kitap külliyatı oluşturmak istiyorum. İlgisi olanlara hizmetimiz.


E-KİTAP: Alexis De Tocqueville - Eski Rejim ve Devrim


Ünlü sosyolog Alexis De Tocqueville eseri. Keyifli okumalar.


E-KİTAP: Alfredo Saad - Marx'ın değeri


Marx'ı bize güzel bir şekilde anlatan Alfredo Saad eseri. Okumanızı tavsiye ediyorum ve linkini sizinle paylaşıyorum. Keyifli öğrenmeler


METAL BANDS: Lars Eric Mattsson


1987 yılında kurulan Aland'lı Progressive ve Hard Rock grubu. Grubun 14 adet stüdyo albümü bulunmaktadır ve bunların büyük çoğunluğuı başarılı denilebecek albümlerdir. Grup hala aktif olarak müzik kariyerine devam etmektedir. Lirik temaları olarak hristiyanlık baz alınmıştır diyebiliriz.

Lars Eric Mattsson - You

Lars Eric Mattsson - Tear Down The Border

Lars Eric Mattson - Just Let It Rain

Download Links:

Metal Bands: Hiisi

ü

2004 yılında kurulmuş Aland'lı Folk/Black Metal grubu. 2007 yılında grup dağılmıştır. İki tane demo kaydı bulunmaktadır.

Hiisi - Pakanasydan




Metal Bands: Contamination of expressions


Alandlı Doom metal grubu. (Aland Islands: Güneybatı Finlandiya'da Ahvenanmaa özerk bölgesini oluşturan 6080 adadan oluşan takımadalar bütünü) 1992 yılında kurulan grup 4 sene aktif kaldıktan sonra dağılmıştır. Daha sonra 2004 yılında tekrar toparlanan grubun geri dönüşü yine aynı yıl içerisinde bitmiştir. 2 adet demo kayıdı bulunan grubu sizlerle paylaşıyorum.

Open the gates

Incurable Insanity

Seas Of Blood







18 Şubat 2018 Pazar

Metal Bands: District Unknown (Afghanistan)


2008 yılında Afganistan'ın başkenti Kabil de kurulan grup Progressive Groove türünün üyelerinden biridir. 2014 yılında fena olmayan bir albüm çıkartan grup hala aktiftir ve 2016 yılında "64" adlı single ını çıkarmıştır.

District Unknown - 64 


District Unknown - Portraits


E-KİTAP: Alex Callinicos - Marx'ın Devrimci Fikirleri Anti Kapitalist


Marx'ın devrimci fikirleri harika bir eser. Alex Callinicos imzasıyla sosyolojik çözümlemeler.

E-KİTAP: Alevilik Ortak Acılardan Bir Kimlik


Ortak acılardan bir kimlik, Alevilik


E-KİTAP: Alexander Moseley - A dan Z ye Felsefe


A dan Z ye Felsefe sizinle felsefe arasındaki mesafeyi çabucak kapatabilecek muhteşem bir eser. Ahmet Cevizci hocamızı da tavsiye ederim.



E-KİTAP: Alexis de tocqueville - Amerika'da Demokrasi


Büyük sosyologlardan Alexis de tocqueville eseri Amerika'da Demokrasi sizlerle.


E-KİTAP:Alfred Adler - Bİreysel Psikolojisi


Bireysel Psikoloji üzerine Alfred Adler eseri. Alfred Adler bir zamanlar bilim dünyasını meşgul eden teorileriyle ünlü bir insandır. Okuyun, okutun.


E-KİTAP: Alfred Hitchcock - Hayalet



Sinema öğrencileri için biçilmiş kaftan.

E-KİTAP:Alfred Hitchcock - Vampir


Alfred Hitchcock eseri. Sinema Tv okuyanlar için güzel bir eser.


17 Şubat 2018 Cumartesi

E-KİTAP: Alevi Bektaşi Şiirler Antolojisi 5 CİLT - İsmail Özmen

E-KİTAP: Alenka Zupancic - Gerçeğin Etiği


Alenka Zupancic eseri Gerçeğin Etiği sizinle..

E-KİTAP: Alesker Aleskerli - Yüz Okuma Sanatı


Yüz okuma sanatı adlı kitabıyla Alesker Aleskerli sizlerle..


E-KİTAP: Albert Schwaitzer - Medeniyet Felsefesi


Medeniyet Felsefesini ele alan harika bir kitap.

E-KİTAP: Albert Gabriel - İstanbul'da Türk Kaleleri


İstanbul'da Türk Kaleleri, Tarih kitaplığımızda yerini alıyor.


E-KİTAP: Aldatma Sanatı - Kevin Mitnick


Aldatma Sanatı bir Mitnick eseri. İnsana katkı sağlayabilecek güze bir eser.

E-KİTAP: Albertus Bobovius - Topkapı Sarayında Yaşam


Topkapı Sarayında günlük yaşamı anlatan Bobovius eseri, İlber Ortaylı'nın da benzer bir eseri vardır. Çapraz okunması önerilir.


KİTAP: Zbigniew Brzezinski - Stratejik Vizyon

Stratejik Vizyon PDF