Bu Blogda Ara

4 Haziran 2017 Pazar

Dinle: Eloy - Ocean (1977)

Eloy, 1969 yılında Almanya'da kurulmuş progressive rock grubu. 



Grubun son kadrosu;

Vokal,Gitar - Frank Bornemann
Klavye - Michael Gerlach
Davul - Boro Schopf
Vokal,Bas - Klaus - Petel Matziol

Grup ismini H.G Wells - Time Machine(Zaman Makinesi) kitabındaki Eloi ırkından almıştır ve yer yer Pink floyd adlı dahiler grubuna benzetilir.


Önerdiğim albüm olan ''Ocean'' 1977 yılında piyasaya sürülmüştür ve dört parçadan oluşur. 

İlk olarak Poseidon's creation parçası ile albümü dinlemeye başlarız. Klavye kullanımı hat safhalara çıkıyor ve özellikle sonundaki dahi solosu ile bizleri büyülüyor, tribal kafalara ulaşmak mümkün bu parça ile ki bana göre albümün en iyi parçası.

İkinci parçamız Incarnation of the logos ilk parçanın devam niteliğinde ve bence ilk parça ile birlikte progressive rock müziğin mihenk taşlarından biridir. Hikaye anlatımı devam ediyor ve kesinlikle sözlere de dikkat çekmek istiyorum burada. İnsanı değişik etkilere sokması için alkol vs. gibi şeyler olmadan da müziğin dopamin, endorfin etkinliğini arttırdığını rahatlıkla anlayabilirsiniz. 

Üçüncü parçamız Decay of the logos mükemmel klavye solosunu damarlarımızda hissedeceğimiz şahane bir parça. İnsanların kalitesiz müziklerde aradığı o anlamsızlığa yanarım bu albümü her dinlediğimde... 

Son parçamız Atlantis' Agony at June 5th-8498, 13 P.M. Gregorian Earthtime 15'35 ise Atlantis'in son anlarını ve ölümünü anlatır, hikayeyi bitirir. Müzikal bakımdan Eloy'un tarzının bir özeti gibidir. Klavye kullanımı, hikayemsi sözler bizleri buradan alır fantastik bir ortama bırakır. 

Şaheser niteliğinde olan ''Ocean'' özellikle Pink Floyd severler için oldukça iyi bir alternatiftir ve bana göre Eloy'un en iyi albümüdür. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KİTAP: Zbigniew Brzezinski - Stratejik Vizyon

Stratejik Vizyon PDF