Bu Blogda Ara

13 Aralık 2017 Çarşamba

En iyi parçalar: Iron Maiden TOP 5

Bu yazımda Iron maiden'ın en güzel beş parçasını sizler için derledim.


Iron maiden, yaklaşık 12 sene önce ilk metal dinlemeye başladığım yılların vazgeçilmez gruplarından biriydi. Metal müziği hayat felsefesi haline getirmiş insanlar asla hayatının içine nüfuz etmiş bu tarz grupları hayatından çıkarmaz. Nitekim benim de durumum bundan farklı değil şimdi çene yapmayı bırakıp listemize dönelim.


5. Ghost of the navigator 

En güzel Iron maiden parçalarından biridir, Brave new world adlı güzide Iron maiden albümünün ikinci parçası olan bu eser gerek değişkenliğiyle gerek abimizin harika sesiyle listeye girmeyi hak ediyor.


4. Run to the hills

Sömürgeleştirme ve Avrupalıların keşifler esnasında yaptıklarını güzel bir şekilde anlatan ve realist bir parça olan Run to the hills listemizin dördüncü sırasında.


3. Phantom of the opera

Müzikal kalitesiyle ön plana çıkan bu parçadan dört beş adet farklı parça çıkabileceğini hatırlatır ve klasikleşmiş Iron maiden parçalarından biri olduğunu da size belirterek, parça ile başbaşa bırakırım.

  


                                                                            2. Dream of mirrors

İlk dinlediğim Iron Maiden parçalarından biridir. O günden beri sıkılmadan binlerce kez dinledim, hep fantastik bir parça olarak ruhuma işlemiş olan Dream of mirrors listenin ikinci sırasında. İlk izlediğim canlı performansını atıyorum, canlı performans böyle olur dedirtir.



1. The number of the beast

Tek kelimeyle olağanüstü bir Iron maiden parçasıdır. Benim listemin birinci sırasında olması ile onu ne kadar dinlediğim arasında doğrusal bir ilişki var. Iron maiden dinledikten sonra artık çocuklar karanlıktan korkmaz, kötülükleri başından savurur. Bunu sadece bilen anlar :) listemiz burada bitiyor diğer binlerce grubun top serilerinde görüşmek üzere. Keyifli dinlemeler..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KİTAP: Zbigniew Brzezinski - Stratejik Vizyon

Stratejik Vizyon PDF