Bu Blogda Ara

5 Ocak 2018 Cuma

TOP 5: Anathema

Anathema 2014

Anathema, yeri gelir ağlatır yeri gelir en sevinçli anınızın içine eder birşeyleri hatırlatır, kötü anıları tazeler. Acının yerini mazoşizm alır vesaire.. Harika bir grup, Liverpool topraklarından çıkma 1990 yılında kurulmuş Eternity, A Natural Disaster, Alternative 4 ve tabi ki Judgement albümleriyle gönülleri fethetmiş, defalarca kez kendini dinletmiş duygu seli bir gruptur. Şimdi sizinle en sevdiğim beş parçasını paylaşmak ve duygular karmaşasına adım atmanızı istemek üzere harekete geçiyorum.

5. A Dying Wish


Başlangıcıyla sizi alır sürükler şöyle, bacağınızdan tutar bir sağa bir sola savurur. Öyle bir ritimler zinciridir ki yaşatır adeta. 

4. Parisienne Moonlight 


Sakinliğin altındaki keder, listemizin dördüncü sırasında.

3. One Last Goodbye


Anathema'nın en iyi parçalarından, bir anneye yazılmış en acı ağıt olabilir. Harika solosuyla listemizin üçüncü sırasında.

2. Lost Control


Yine keder, yine kayıplar.. Cavanagh abinin dokunsalar ağlayacak gibi gelen sesi de cabası. Listemizin ikinci sırasında Lost Control var.

1. Deep


Onlarca kez dinlediğim, sonlarına doğru soloya giriş kısmında insanı kendinden geçiren söze gerek bırakmayan hisler tufanı bir parça. Etkili sözleri ve depresif tınısıyla listemizin birinci sırasında Deep var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KİTAP: Zbigniew Brzezinski - Stratejik Vizyon

Stratejik Vizyon PDF