Bu Blogda Ara

4 Ocak 2018 Perşembe

TOP 5: Slayer


Gelmiş geçmiş en iyi gruplardan biridir Slayer. Günümüzde vokalde ve bass ta Tom Araya, Gitar'da idol müzisyen Kerry King yerleşik elemanlar olarak yer alıyorlar. Konserlerde konuk müzisyenler gelip gitse de Jeff Hanneman ve Dave Lombardo gibi kaliteli müzisyenlerin yokluğu biraz hissediliyor. Bazı fanlar için fazlasıyla hissediliyor..

Thrash Metal'in herkes agresiflik adı altında ''din'' kavramına dokunmadan aykırı liriklere başvurduğu sırada, Slayer, özellikle Kerry King dinlere saldırmıştı. Hala da bu tarz liriklere başvuruyor ve enerjisinden birşeyler kaybetmeden yoluna devam ediyor.

Dilerseniz Slayer başlangıç parçalarımızı seçelim ve listemizi oluşturalım. Bu kadar güzel parçası olan bir gruba beş parçalık bir liste oluşturmak kolay değil ama kimseyi boğmak istemiyorum.

5. Die by the sword


Eski performansları severim. İlk albüm Show no mercy (1983) den die by the sword beşinci sıramızda.

4. Atrocity Vendor


Canlı performansını bulamadığım fakat bana eski Slayer'ı hatırlatan Repentless albümünün parçası Atrocity Vendor listemizin dördüncü sırasında.

3. Disciple


Harika bir Slayer marşı. Konserlerde kontrolünü kaybedesi geliyor insanın. Gerek sözleri gerek riffleriyle, öfkeli vokaliyle bir slayer klasiği. Listenin üçüncü sırasında.

2. South of heaven


Yine ve yeniden albümle aynı adı taşıyan muhteşem bir klasik. Bir töreni andıran girişi ile insanın ruhunu kaptırdığı harika bir Slayer tınısı listemizin ikinci sırasında.

1.Raining Blood


Şunu açıkça söyleyebilirim ki öznel düşüncem kesinlikle ABD metalinin Avrupa'ya karşı geride olduğudur. Samimiyet ve içtenlik bakımından da Avrupa her zaman daha öndedir özellikle İskandinavya ve Kuzey ülkelerinden bahsediyorum. Fakat bir grubun teknik açıdan mükemmel zorlukları başarması gibi birşey söz konusu olmasa da Kerry King gerçeği vardır. Kendisinin enerjisi koca bir alandaki kalabalığı gaza getirir. Listemizin birinci sırasında Raining Blood var. İyi keyifler ve sistem karşıtı günler diliyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KİTAP: Zbigniew Brzezinski - Stratejik Vizyon

Stratejik Vizyon PDF